HTML

!szkafander

Budapest Friday Night Queer Clubbing | gay party at AnKERT Klub | péntek meleg buli .......................................... !aendroid, Legars, !TAPE

!tags

!poszc

málnázzunk | 2010.07.03. 16:24 Punpa

Itt a nyár, hőség, mindenkinek melege van, és nem csak a büszke parádé-anyukáknak. Azért ilyenkor is eszünk, csak senki nem szeret túl sok időt tölteni a konyhában, pléne nem a tűzhely és a sütő mellett. A húsokkal nem spórolhatjuk el a főzés-sütés folyamatát, vagyis jobban tesszük ha nem, különösen a melegben, talán nem kell magyarázni senkinek az okokat, kezdve legyek beköpésétől a gyorsabb rohadásig.

Szerencsére természetanya szeret bennünket, és a segítségünkre sietett. Ez az időszak, amikor szinte bokáig gázolunk a különböző piros (vagy erdei) gyümölcsökben, angol szakszóval a különböző berry-k ben. Most ennek megfelelően egy olyan egyszerű szósznak a receptjét írom itt le, aminek az elkészítése 5 perc, nem kell főzni, és még a legbénább kezdő is meg tudja csinálni. Szóval ez a recept a megoldás, ha a fakezű butch barátunknak szeretnénk némi konyhai sikerélményt adni. Remélhetőleg nemi hálószobai sikerélményekkel leszünk gazdagabbak viszonzásul. (Ezért a szójátékért elnézést kérünk! - a szerk.)

Mentás málnaszósz

Szóval vegyünk kb fél kiló málnát. Nem kell gurulósnak lenni, mert a következő lépésben szét fogjuk paszírozni, ez általában egy villával megoldható. Adjunk hozzá egy nagy adag (most azt mondanám, hogy kb egy teljes tescós növény) menta apróra vágott leveleit. Lehetőleg minél több friss hajtást, azok sokkal zamatosabbak. Ízlés szerint két-három evőkanál jó, de tényleg jó minőségű (lehetőleg olasz) balzsamecetet. Én itt a végén, ha a málna nem volt elég édes, egy kis cukorszirupot még szoktam hozzá adni (cukorszirup = cukor vízben teljesen feloldva)

Kész!

Szóval ennyi az egész, ideális sült disznóhús, vagy bárány mellé, de lehet kisérletezni bármivel. Igazi nyári íz. Még van pár hét a málnaszezonból, érdemes kipróbálni!

A külön felhívtam a figyelmet a minőségre a balzsamecetnél. Ez tipikusan egy olyan termék, amin nem érdemes spórolni. Nem használjuk gyakran, szerintem megéri azt a kis pluszpénz. Csakúgy mint a jó minőségű oliva olaj, parezán sajt vagy akár a .

Szólj hozzá!

Címkék: !gasztro


A bejegyzés trackback címe:

https://szkafander.blog.hu/api/trackback/id/tr82127306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása