HTML

!szkafander

Budapest Friday Night Queer Clubbing | gay party at AnKERT Klub | péntek meleg buli .......................................... !aendroid, Legars, !TAPE

!tags

!poszc

itt a tavasz! | 2010.06.08. 14:28 Punpa

Itt a tavasz, tudod-e?
leheletét érzed-e?
Virágszájjal rád nevet
virágszagú kikelet.
Rád füttyent egy bokorból,
füttyös madár torokból.
Rügyes ággal meglegyint
s érzed, tavasz van megint.

(Gazdag Erzsi: Itt a tavasz)
 
 
Na, szóval idén egészen júniusig kellett várni, hogy megjöjjön a tavasz. Tartott vagy 3 napig, és már itt is a nyár!
 
Ennek következtében a növények virágzása is kicsit összecsúszott, és személyes kedvencem a "spermaszagú fa" csak most kezdett el virágozni a héten. Ez az az időszak, mikor az egész várost, sőt az egész országot belengi a friss ondó szaga. Ilyenkor mindenki, egy kicsit kanosabb, kívánósabb.
 
Idén vettem a fáradságot, és utánanéztem, hogy melyik is lehet ez a fa. A Wikipediában az ondó meghatározásánál ezt találtam:

Az ondó a hímek nemi mirigyei által termelt kolloidális folyadék, amely hímivarsejteket (spermiumokat) tartalmaz. Fehéres-szürkés, olykor sárgás testnedv. Ejakulációkor 2-6 ml lövell ki, benne a férfiak 40-360 millió ivarsejtjével [...]  Az ondó illata gesztenyére emlékeztető.

 
Aham! Szóval gesztenyefa! Egy újabb rejtély megoldva! :)
Most kicsit úgy érzem magam, mint a Mythbuster két tudósa!

 

Szólj hozzá!

Címkék: !melegedő


A bejegyzés trackback címe:

https://szkafander.blog.hu/api/trackback/id/tr672065699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása