HTML

!szkafander

Budapest Friday Night Queer Clubbing | gay party at AnKERT Klub | péntek meleg buli .......................................... !aendroid, Legars, !TAPE

!tags

!poszc

"Majd megszokják!" | 2010.06.03. 18:51 zsorzs legars

Az egyetemre felvételt nyert nőből köztudottan kurva lesz! – emlékeztetett ma reggel Nádasdy Ádám egy interjúban. És milyen igaza van! Minden nő, akinek máson – oktatáson! - jár az esze 16 éves korától, mintsem a férjhezmenetelen és a gyerekszülésen, elzüllik, alkoholista lesz, nem talál majd magának tisztességes férjet, agyán túl a combját is széttárja. Kettőt pillant, és a ferencvárosi pályaudvaron, de rosszabb esetben Thaiföldön köt ki, a nemzet ribancaként! (És így lett cafka Kaffka!)

Imígyen járta legalábbis a közhit az 1910-es években. Aztán valahogy csak túljutott mindenki az idők változásának tényén, és beláttuk, hogy a művelt nő a nemzet büszkesége, hiába nem teljesít a tűzhely mellett napi tizenkét órában.

 

Nádasdy az iskolázott nő szemléletes példáját hozta fel arra, hogyan gondolkozik a 2010-es társadalom a budapesti melegfelvonulásról: aki odamegy, az mind riherongy travi, és egyébként is az összes bubi erkölcstelen, magamutogató, ráadásul fashion victim és nemzetellenes.

 

„Pedig milyen sok meleg rohangál a városban  anélkül, hogy bárki is tudna róla”, hívja fel figyelmünket Nádasdy a tényre. Avagy mindenkinek vannak meleg barátai, legfeljebb nem tud róla. (©KZ) És Nádasdy szerint sem kell feltétlenül szeretni a melegfelvonulást, ennek ellenére remek eszköz arra, hogy az emberek megszokják, színes a világ. Egyébként meg még csak nem is annyira színes. Mint irodalmár barátunk említette, a tavalyi felvonulás kifejezetten unalmas volt. Kár, hogy olyan kevesen hozták el a gyermeküket – feldobták volna a hangulatot… (nemcsak a fóbok a köveket)

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: !szocpol


A bejegyzés trackback címe:

https://szkafander.blog.hu/api/trackback/id/tr452054239

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Török: Az MSZP is ott volt a Pride-on! 2010.07.05. 12:35:01

Cáfolta Schiffer Andrást az MSZP-s politikus, miszerint csak a Lehet Más a Politika képviseltette magát a Budapest Pride megnyitóján.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gagu 2010.06.03. 20:43:36

"hogyan gondolkozik a 2010-es társadalom a budapesti melegfelvonulásról: aki odamegy, az mind riherongy travi, és egyébként is az összes bubi erkölcstelen, magamutogató, ráadásul fashion victim és nemzetellenes."

nem hinném, hogy a magyar társadalom így gondolkodna a melegfelvonulásról. ezt azok a csoportok szeretnék elhitetni a magyarokkal, jogalapot teremtve ezzel "erkölcscsősz" tevékenységüknek akik folyamatosan zavarják a megmozdulásokat. szerintem nem kell megijedni, a magyar társadalom sokkal toleránsabb annál, mint amennyire egyes csoportok szeretnék, hogy legyen

Űrfi 2010.06.05. 16:28:17

Gagu,
Szívemből szóltál, teljesen igazad van. A magyar társadalom nem ilyen, csak több felületet kap ezen kicsi rész mint kéne, valamint a magyar többség nem korlátozza a vélemény nyílvánitás módját kellőképpen.( Mert hiszem, hogy jogában áll az ultrajobbosnak utálni engem és ezt el is mondhatja, csak a hol és a hogyan a kérdés)
süti beállítások módosítása